Wat heeft een boerderijvakantie jou te bieden?

Eindelijk is het de tijd van het jaar waar iedereen zomaar uit heeft gekeken. Zomer! Wat zijn de plannen? Nemen we het vliegtuig en gaan we lekker naar een ver zonnig land? Pakken we de auto en rijden we naar een vertrouwde camping in het zuiden van Frankrijk? Of doen we een keer gek, gaan we een keer iets ondervinden wat echt volledig buiten de comfortzone is? Met een boerderijvakantie kom je volledig tot rust in de mooie natuur van Nederland, België, Duitsland of Frankrijk. Bij parkvakanties is er een breed aanbod met parken voor een boerderijvakantie. De directe omgeving heeft immers zo veel moois te bieden…

Boerderijvakantie; voor jong en oud

Door de combinatie tussen actief mee helpen in het boerenleven en de mogelijkheid te kunnen ontspannen in de mooie natuur raken de gasten die kiezen voor een boerderijvakantie volledig uitgerust. Je bent al snel helemaal uit je reguliere ritme wanneer je mee kunt helpen op de boerderij. Daarnaast liggen boerderijen ook vaak nog op de meest prachtige locaties, zo is een wandeling in de natuur ook mogelijk om volledig tot rust te komen.

Vooral wanneer je (jonge) kinderen hebt is een boerderijvakantie een goede vakantie. Doordat er op het boerenerf veel te zien en beleven valt kan jij ontspannen terwijl je kinderen zich vermaken met de dieren van de boerderij of de boer helpen met zijn dagelijkse werkzaamheden. Dat is dus niet alleen heel erg leuk voor ze, maar ook nog eens onwijs leerzaam!

Natuurlijk is niet ieder boerenbedrijf hetzelfde. Waar het ene bedrijf veel dieren heeft, doet de andere boer het juist met veel gewassen. Het is dan ook belangrijk om te kijken welke boerderijvakantie het beste bij jouw wensen aansluit. Ben jij of zijn jouw kinderen gek op dieren? Dan heeft parkvakanties de leukste boerderijen voor jouw vakantie uitgezocht waar paarden, koeien, schapen of bijvoorbeeld geiten aanwezig zijn. Kortom, er is voor iedere liefhebber van het boerenleven of de natuur wel een  boerderijvakantie te vinden op de website die aansluit bij alle wensen. 

Waarom zou je een boerderijvakantie boeken?

  • Je ervaart het echte boerenleven. Een vakantie op de boerderij is niet zomaar een vakantie, je ervaart het échte boerenleven en maakt hier ook deel van uit. Vaak zijn dit kleinschalige accomodaties, echter ligt de kern bij de dieren en/of de landbouw
  • Je ziet de meest idyllische plekjes. De boerderijen bevinden zich grotendeels op de meest idyllische plekjes in de mooiste gebieden van Nederland, België, Duitsland of Frankrijk. Je kunt hier genieten van de rust, natuur en de fenomenale uitzichten 
  • Je voelt je snel thuis. De eigenaren van de boerderijen staan bekend om hun gastvrijheid. Je voelt je direct welkom. Tijdens je vakantie op een boerderij maak je als het ware deel uit van hun leven. Dit alleen al is een bijzondere ervaring!
  • Het is een liefdevolle vakantie. Wat is een boerderij zonder dieren? Denk aan kippen, honden, poezen, paarden, ezels of varkens. Elke boerderij heeft weer andere dieren. Dat wordt een vakantie boordevol aaien, knuffelen en verzorgen!
  • Verse kruiden. Veel boerderijen hebben een kruiden- of groentetuin. Vraag de boerin eens welke kruiden ze in haar tuin heeft staan en ze vertelt je hier maar al te graag over!