Op zoek naar kerstverlichting?

Kerstverlichting is verkrijgbaar in allerlei soorten maten en kleuren. Bij kerstverlichtingbuiten kun je verschillende soorten verlichting krijgen die dienen als decoratieve lampjes voor sfeerverlichting rondom kerst. Van boom tot auto met kerstverlichting kun je oneindig veel voorwerpen decoreren. 

Welke kerstverlichting heb ik nodig? 

Vaak zie je door de bomen het bos niet meer als het op kerstverlichting aankomt. Er zijn zoveel mogelijkheden en zoveel soorten verlichting dat het soms lastig is om uit te kiezen wat je nodig hebt. Om het wat makkelijker te maken hebben wij een aantal voorwerpen op een rijtje gezet met daarbij toepasselijke verlichting. Door deze voorwerpen van verlichting te voorzien straal je een sfeervolle kerst uit.  

  • Kerstboom
  • Dakrand & dakgoot
  • Entree & voordeur

Kerstboom

Er zijn heel veel verschillende soorten kerstboomverlichting voor zowel binnen als buiten. De geschikte soort kerstverlichting voor een kerstboom hangt af van de grootte van de boom. Meestal wordt er onderscheidt gemaakt tussen een boom van 0,5 tot 2,5 meter, 2,5 tot 5 meter en 5 meter en hoger.

0,5 tot 2,5 meter

Voor de bomen met deze lengte is een optie om verfijnde led lampjes te gebruiken. Deze lampjes zorgen voor een sprookjesachtige kerstsfeer en kun je vaak al krijgen in verschillende kleuren en lengtes. Daarnaast kun je nog gaan voor clusterverlichting. Dit is een lichtslinger met duizenden lampjes. Hierdoor creëer je een romantisch effect. Het nadeel hiervan is wel dat door de slinger niet de hele boom wordt versierd met verlichting. Wil je voor iets heel anders gaan? Ga dan voor lichtbolletjes. Deze verlichting heeft veel verschillende kleurtjes en geven een net iets andere sfeer aan je kerstboom. Hou je toch meer van traditioneel? Neem dan ouderwetse kaarslampjes. 

2,5 tot 5 meter

Het is aan te raden om voor een kerstboom groter dan 2,5 meter geen lampjes te gebruiken die voor een boom van 0,5 tot 2,5 meter zijn. Ga bij grotere kerstbomen voor koppelbare verlichting. Hiermee heb je professionele kerstverlichting die de hele boom versiert en verlicht en dat met maar één stopcontact. Toch liever een klassieke boom? Dan kun je ook gaan voor kaarslampjes die ook koppelbaar zijn. Hierdoor is de verlichting erg praktisch in gebruik maar geeft het wel de traditionele sfeer weer. Geen fan van traditioneel licht? Ga dan voor bolverlichting. Dit zijn grote bollen die in grote kerstbomen kunnen worden opgehangen. Geeft wel minder licht maar is wel erg praktisch. 

5 meter en hoger

Heb je te maken met echt grote joekels van bomen? Ga dan voor bolverlichting. Deze grote bollen passen perfect bij zo’n grote kerstboom en het is zeer veilig in gebruik. Deze lichten zijn koppelbaar wat erg handig is. Eigenlijk heeft deze soort kerstverlichting geen nadelen. Er is ook koppelbare kerstverlichting verkrijgbaar met duizenden lampjes. Denk hierbij aan Time Square. Een magische boom met erg veel lampjes, en allemaal van led. Energiezuinig is het dus zeker. 

Dakrand & dakgoot

In de winter en vooral rond de kersttijd is het niet alleen leuk om de kerstboom te versieren. Ook het huis mag een beetje licht krijgen. Daarom is het een leuk idee om de dakrand en dakgoot te voorzien van een beetje kerstverlichting. Een echte aanrader is de ijspegelverlichting. Dit kan voor zowel grote als kleine huizen worden gebruikt is daarom erg praktisch. 

Entree & voordeur

Iets origineels als entree willen met kerst? Hang dan aan de voordeur de Fairybell deurkerstboom op. Een prachtige verlichting in de vorm van een kerstboom. Erg makkelijk op te hangen en straalt erg veel sfeer uit tijdens de kerstdagen. 

Er zijn dus allerlei soorten verlichting die je boom en huis omtoveren tot een sfeervolle plek voor de kerst. Bij kerstverlichtingbuiten zijn alle bovengenoemde verlichting te krijgen en zelfs nog veel meer. 

Lees meer…