Goedkope 3d printer kopen?

Er komen steeds meer 3d printers op de markt voor consumenten en particulieren. Je kunt nu dus ook zelf aan de slag met 3d printen. Vaak zijn deze printers alleen erg aan de prijs. Daarom heeft 3d Printer Kopen gids een aantal printers op een rij gezet wanneer u een goedkope 3d printer wilt kopen. 

De 3d printer wint aan populariteit

Steeds meer mensen kunnen dus ook zelf thuis gaan printen met een 3d printer voor consumenten. Wanneer u weinig ervaring heeft met printen is het handig om eerst een goedkope 3d printer te kopen. Hierdoor kunt u eerst goed oefenen voordat u aan het echte werk begint. Printen met een 3d printer is steeds meer van deze tijd en ook steeds meer mensen maken er gebruik van. Denk aan zelfstandige ontwerpers of architecten die hun werk in 3d willen zien. Maar ook hobbyisten vinden de weg naar een 3d printer steeds vaker. 

Goedkope 3d printer kopen: soorten

In het goedkopere segment zijn er verschillende printers te vinden in verschillende prijsklassen. Daarom heeft 3d Printer Kopen gids een aantal modellen in verschillende klassen voor u op een rijtje gezet, namelijk:

  • Onder de €1.000
  • Onder de €750
  • Onder de €500
  • Onder de €250

Onder de €1.000

Goedkope 3d printer kopen?De Flashforge Creator Pro heeft een prijs van onder de €1.000 en is daarmee nog relatief goedkoop. Deze printer kan zich nog redelijk meten met professionele printers en is toch betaalbaar voor vele consumenten. Deze printer is van stevige metalen behuizing en kan printen in PLA, ABS en PVA. Vele mogelijkheden zitten dus aan deze printer. Een goedkope d3 printer kopen maar toch goede kwaliteit? Dan is deze printer zeker een aanrader. 

Onder de €750

De Qidi Tech I is een goede optie wanneer u een goedkope 3d printer wilt kopen. Deze printer doet niet veel onder aan de Flashforge Creator Pro en kan ook in PLA, ABS en PVA printen. Door de speciale hoge resolutie is de afwerking van prints erg mooi. Deze printer is bij vele retailers te krijgen en is een echte aanrader als u een goedkope 3d printer wilt kopen. 

Onder de €500

De prijs kwaliteit verhouding van de M3D Micro printer is zeer goed. Voor minder dan €500 hebt u deze printer al en de prints zijn van goede kwaliteit. Doordat het apparaat zeer stil is, is het ideaal geschikt voor thuisgebruik. Wel is een nadeel dat het detailniveau een stuk minder is dan bovengenoemde printers. Dit krijgt u nou eenmaal als u een goedkopere variant aanschaft. Maar voor beginners is deze printer zeer geschikt. 

Onder de €250

De Da Vince jr. is één van de goedkoopste varianten als u een goedkope 3d printer wilt kopen. Deze printer heeft een prima kwaliteit en het heeft een groot gebruiksgemak. Wel is een nadeel dat de printer erg groot is waardoor het niet in alle ruimtes kan staan. Wanneer dit geen probleem is, en u naar hartenlust wilt experimenteren met printen dan is deze printer een echte aanrader. 

Zelfbouw kit

Maar niet alleen zijn er in het goedkopere segment kant-en-klare printers te krijgen. U kunt ook kiezen voor een zelfbouw kit. Hierbij bespaart u veel kosten mede dankzij de lage kosten in de fabriek. U krijgt het pakket thuisgestuurd en kunt zelf aan de slag gaan met het in elkaar zetten. Wel is het verstandig om een bouwpakket van een bekend merk te nemen, zodat er genoeg handleidingen en instructievideo’s te vinden zijn. Deze vorm van een printer is dus ook geschikt wanneer u een goedkope 3d printer wilt kopen.